dr Józef Sadkiewicz
Naturopata
Doktor, nauczyciel akademicki, adiunkt na Wydziale Technologii i Inżynierii Chemiczne PBS w Bydgoszczy w Zakładzie Technologii i Inżynierii Przemysłu Spożywczego. Specjalista ds. żywienia klinicznego i dla sportowców. Zielarz – fitoterapeuta. Magister wychowania fizycznego. Fizjoterapeuta. Hirudoterapeuta. Akupunkturzysta.
Aktywnie biorę udział w różnego rodzaju szkoleniach, które pomagają mi szerzyć wiedzę w zakresie medycyny integracyjnej. Szkoliłem się u wybitnych fachowców, lekarzy i specjalistów Tradycyjnej Medycyny Chińskiej.
Założyciel i wykładowca w Instytucie Sadkiewicza – CPKZ niepublicznej placówce kształcenia ustawicznego oraz dokształcania i doskonalenia zawodowego.
Uczestnik licznych szkoleń, warsztatów oraz konferencji z zakresu żywienia, dietetyki, ochrony zdrowia oraz oceny jakości w piekarstwie oraz produkcji zbóż.
Doświadczenie związane z oceną jakości żywności i jej wpływu na zdrowie człowieka zdobywałem w czasie dwudziestu pięciu lat pracy praktycznej z przemysłem i współpracy z naukowcami z uczelni wyższych w kraju i zagranicą.
W Instytucie prowadzę szkolenia, wykłady oraz udzielam indywidualnych konsultacji żywieniowych, a w profesjonalnym studio kulinarnym pokazuje jak przygotować w sposób zdrowy i bezpieczny potrawy wg programu autorskiego: Matka natura a “Ortho – kuchnia” wg. Sadkiewicza.
Moją misją jest zwiększenie zainteresowania producentów i konsumentów żywnością najwyższej jakości, profilaktyka zdrowia oraz zachęcenie pacjenta do utrzymania zdrowego stylu życia i większej aktywności fizycznej.