
Piotr Łysoniewski
Dietetyk TCM (Polska)
Dietetyk TCM, psychodietetyk, mgr inż. metalurgii AGH w Krakowie, który skutecznie przekuł swoją pasję do zdrowego i dobrego żywienia na doradztwo żywieniowe. Kucharz z kilkuletnim doświadczeniem w pracy zarówno w kuchni polskiej jak i orientalnej. Jego serce skradła kuchnia bliskowschodnia (libańska/marokańska), ale najlepiej odnajduje się wśród naszych rodzimych produktów co widać w sezonowej kuchni pełnej świeżych ziół i aromatycznych przypraw.
W swej pracy posługuje się technikami zaczerpniętymi z Tradycyjnej Chińskiej Medycyny i łączy je z kuchnią Pięciu Przemian, tak aby jedzenie nie tylko dostarczało pełni swych walorów smakowych, ale stanowiło lekarstwo dla naszego Ciała i Duszy. Swym nieprzeciętnym podejściem do jedzenia, pokazuje Światu, że pokarm może być jedną ze wspaniałych i skutecznych metod do samouzdrawiania na każdym poziomie, czego można doświadczyć na Jego warsztatach gotowania.